موضوع: الطعمية المصرية بالطريقة المغربية الثلاثاء أكتوبر 09, 2007 2:59 pm
اسمحوا لي ان ادخل المطبخ بتاعكم لأني بحب الطبخ كتير لان بصراحة وانا بتجول في منتديات اكرم لبنان .. فجأة لقيت نفسي جوعان جدا قلت ادخل المطبخ بقه .. أعمل اي حاجة أكلها واللى ياكل لوحدة ....... ايه ...!!! اللى ياكل لوحدة يظور قلت لازم اوكلكم معايا .. وتفتحوا نفسي على الاكل هوكلكم طعمية .. والطعمية او الفلافل دي الاكلة الشعبية رقم واحد في مصر بس النهردة هنعملها بالطريقة المغربية .. واللى هتساعدني فيها افضل صديقة مغربية ريفية المقادير
نصف كلغ حمص معدنوس بصلة عصير ليمونة هريسة اختيارية ابزار وملح ملعقة كربونات الصودا ثوم كيمون نعناع ولكن هنا غير موجود لهذا لم استعمله شوية جنجلان الطريقة
نرقد الحمص في الماء ليلة كاملة
في طحانة نضع جميع المقادير الا الجنجلان والصودا ونطحنهم مزيان
نتركهم على الاقل ساعتين في التلاجة
لمانجي نقليهم نضيف للخليط بكن صودا
ونمزج الخليط
نعمل منه دوائر نرشها بشوية جنجلان ونقليها في الزيت
نعمل منها سندويتش بخبز عربي افضل وقدميها كما يحلو لك
على فكرة كمية الحمص نص كيلو كتجي كتيرة لذلك انا اضعها في الفريزر ونستعملها امتى مابغيت ولكن طبعا من غير اضافة الملح والصودا لا استعملهم الا لما نحتاج اننا نقليهم .....