عاشق لبنان
عزيزي الزائر الرجاء التسجيل
عاشق لبنان
عزيزي الزائر الرجاء التسجيل
عاشق لبنان
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

عاشق لبنان

منتديات عاشق لبنان لجمع الشمل اللبناني والمغتربين خاصة
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الطعمية المصرية بالطريقة المغربية

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
عاشق لبنان
ادارة منتديات عاشق لبنان
ادارة منتديات عاشق لبنان
عاشق لبنان


ذكر
عدد الرسائل : 267
العمر : 41
الموقع : عاشق لبنان
البلد : لبنان اولاً
تاريخ التسجيل : 06/08/2007

بطاقة الشخصية
قوانين المنتدى: قوانين المنتدى

الطعمية المصرية بالطريقة المغربية Empty
مُساهمةموضوع: الطعمية المصرية بالطريقة المغربية   الطعمية المصرية بالطريقة المغربية Icon_minitimeالثلاثاء أكتوبر 09, 2007 2:59 pm

الطعمية المصرية بالطريقة المغربية 11vf


اسمحوا لي ان ادخل المطبخ بتاعكم
لأني بحب الطبخ كتير
لان بصراحة وانا بتجول في منتديات اكرم لبنان .. فجأة لقيت نفسي جوعان جدا
قلت ادخل المطبخ بقه .. أعمل اي حاجة أكلها
واللى ياكل لوحدة ....... ايه ...!!! اللى ياكل لوحدة يظور
قلت لازم اوكلكم معايا .. وتفتحوا نفسي على الاكل
هوكلكم طعمية .. والطعمية او الفلافل دي الاكلة الشعبية رقم واحد في مصر
بس النهردة هنعملها بالطريقة المغربية .. واللى هتساعدني فيها افضل صديقة مغربية ريفية


المقادير


الطعمية المصرية بالطريقة المغربية Taqwa7726055383
نصف كلغ حمص
معدنوس
بصلة
عصير ليمونة
هريسة اختيارية
ابزار وملح
ملعقة كربونات الصودا
ثوم
كيمون
نعناع ولكن هنا غير موجود لهذا لم استعمله
شوية جنجلان


الطريقة


الطعمية المصرية بالطريقة المغربية Taqwa16461406946
نرقد الحمص في الماء ليلة كاملة
الطعمية المصرية بالطريقة المغربية Taqwa27236400842
في طحانة نضع جميع المقادير الا الجنجلان والصودا ونطحنهم مزيان

نتركهم على الاقل ساعتين في التلاجة

لمانجي نقليهم نضيف للخليط بكن صودا

الطعمية المصرية بالطريقة المغربية Taqwa38836895227

ونمزج الخليط

نعمل منه دوائر نرشها بشوية جنجلان ونقليها في الزيت


الطعمية المصرية بالطريقة المغربية Taqwa43884655237
نعمل منها سندويتش بخبز عربي افضل وقدميها كما يحلو لك

الطعمية المصرية بالطريقة المغربية Taqwa58091808557
على فكرة كمية الحمص نص كيلو كتجي كتيرة لذلك انا اضعها في الفريزر ونستعملها امتى مابغيت
ولكن طبعا من غير اضافة الملح والصودا لا استعملهم الا لما نحتاج اننا نقليهم .....



يلا بقه اتفضلوا معانا .. مدوا اديكم
بالهنا والشفا

في انتظار رأيكم


منقــــــــــــــــــــــــــــــول
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://leblover.ahlamontada.com
 
الطعمية المصرية بالطريقة المغربية
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» بورتو مارينا . البندقية المصرية

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
عاشق لبنان :: قســم الأسرة العربية :: المطبخ-
انتقل الى: